Op 24 Februari zijn we optijd richting Schiphol gegaan om de vlucht van 11:55 naar Helsinki te halen. De auto op P3 langparkeren gezet en met de bus verder.
In Helsinki is het een uur later en ons volgende vliegtuig blijkt defect hierdoor we gaan met de volgende vlucht van 18:00.
Van Kittila moeten we nog ca 1 uur verder met de bus naar Äkäslompolo, maar deze is door onze vertraging al vertrokken. Na 25 minuten komt de volgende, maar deze bus blijft nog zeker 5 kwartier wachten op een vlucht uit Zurich. Dus besluiten we met een ander koppel een taxi te huren.
Gelukkig maar, want bij het ophalen van de sleutel op het kantoortje blijkt dat we anders nog ca 20 minuten met onze koffers door de sneeuw hadden moeten lopen naar onze blokhut, en nu worden we voor de deur afgezet. De temperatuur is -13 °C.
Maar de taxi rit was erg mooi, want onderweg van het vliegveld naar Äkäslompolo, zijn enkele stukken berg en enkele bomen verlicht door schijnwerpers. Dit geeft een erg mooie belichting, waardoor kunst in de natuur ontstaat.
Als de spullen in ons huisje liggen, gaan we lekker naar buiten om de omgeving te leren kennen.

Schiphol Finland Ons huisje